Izložba glazirane keramike Zdravke Kramarić „Srce nigdar ne laže“

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku poziva vas na otvorenje izložbe glazirane keramike Zdravke Kramarić „Srce nigdar ne laže“ u petak 10. ožujka 2023. U 17.30 sati u prostorijama Kluba seniora u Gradskoj knjižnici Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, Ulica Stjepana Radića 1. Izložba će biti otvorena do 31. Ožujka 2023. Godine.

Radujemo se Vašem dolasku.

Zdravka Kramarić dugogodišnja je profesorica hrvatskoga jezika u SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Nakon završenog tečaja kod poznate keramičarke Mirjane Mlinarić nastavlja se usavršavati u oblikovanju i glaziranju gline te se tako više od 20 godina bavi izradom umjetničke keramike. Članica je Udruge Vladimir Maleković iz Brdovca i Udruge Ivan Perkovac iz Šenkovca te Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću. Svoje radove izlagala je nekoliko puta na skupnim i na samostalnim izložbama. Voditeljica je keramičke sekcije Učeničke zadruge Ban u svojoj školi.

Originalnost malih keramoslika je i u tome što je umjetnica na njima napisala mudre izreke na kajkavskoj ikavici koja je dio nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske od 2008.