Predavanje na temu “Mogućnosti i načini brendiranja manifestacija, osoba i projekata u lokalnim sredinama”

Dejan Gluvačević, doktor informacijsko-komunikacijskih znanosti i pročelnik Odjela za komunikacije na Veleučilištu Edward Bernays, održao je 13. lipnja u Gradskoj galeriji Zabok jednosatno predavanje na temu “Mogućnosti i načini brendiranja manifestacija, osoba i projekata u lokalnim sredinama” u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Zaboku.

Na početku programa obratio se voditelj Gradske galerije Zabok, g. Goran Škrlec, i zaželio je srdačnu dobrodošlicu zainteresiranim slušateljima. Predavača je predstavila potpredsjednica Ogranka, Tina Marušić, istaknuvši kako će bogato iskustvo g. Gluvačevića i rad u područjima upravljanja komercijalnim i nacionalnim identitetima i imidžima, brendiranja, projektnog menađžmenta i javne diplomacije doprinijeti novim spoznajama o gradu i zajednici u kojima živimo i radimo – u različitim strukama, područjima, na raznim radnim mjestima.

Istaknula je i gostovanje članova Predsjedništva OMH u Zaboku (predsjednica Sandra Babnik Lončar, potpredsjednica Tina Marušić, član Predsjedništva dr. Ivica Balagović i tajnik Darko Fiket) na dvodnevnom znanstvenom skupu u Ozlju 23. i 24. rujna 2022. godine u organizaciji Matice hrvatske, a na temu “Brendiranje lokalne i zavičajne baštine u djelatnostima ogranaka Matice hrvatske”. Predavač je publiku upoznao s pojmovima brenda i brendiranja, strategijama brendiranja u lokalnim sredinama, s naglaskom na grad Zabok, povezujući teoriju i praksu i pokazujući dobre i korisne primjere brendiranja manifestacija, osoba i projekata u gradovima diljem Hrvatske.

Pritom je jasno naglasio potrebu kvalitetnog i pravovremenog informiranja građana o kulturnim i društvenim događanjima u gradovima i vizualno atraktivne prezentacije programa i vanjskim gledateljima i posjetiteljima. Objasnio je zašto su kvalitetno informiranje, organizacija, vidljivost i uključivost događanja te njihova kvalitetna prezentacija ključni za brendiranje i medijsku prezentaciju grada, manifestacija, društvenih i kulturnih događanja.

Publika se rado uključila u konstruktivnu diskusiju dajući primjere iz prakse i navodeći vlastite primjere dobre prezentacije.

Pripremila: Tina Marušić, prof