Novosti iz rada Središnjice Matice hrvatske

Obavještavam vas da odlukom Predsjedništva Matice hrvatske od ove godine uplatnice za članstvo u Matici hrvatskoj šaljemo mjesečno (dakle ne početkom godine kako smo slali do sada). Članovima koji su uplatili članarinu u siječnju poslali smo uplatnice u siječnju, onima koji su uplatili u veljači poslat ćemo ih tijekom ovog mjeseca, isto tako vrijedi za svaki idući mjesec ovisno o datumu zadnjeg podmirenja članarine. Članarina je godišnja, dakle vrijedi 12 mjeseci, a tada će članovi opet ovisno o mjesecu u kojemu članarina istječe primiti uplatnice kako bi ju obnovili.

Budući da ćemo ove godine poslati uplatnice svima, pa i onima koji nikada nisu podmirili članarinu, molimo da nam na vrijeme javljate informacije o promjeni statusa članova vaših ogranaka. Želja nam je u ovoj godini ažurirati bazu podataka članova.


Dolaskom kolege Danijela Hrgića uveli smo novost u vezi učlanjivanja u Maticu hrvatsku. Zainteresirane za članstvo umjesto dosadašnje pristupnice možete uputiti na elektroničku formu na ovoj poveznici: https://www.matica.hr/clan/.

Poveznica je dostupna u izborniku na naslovnici mrežne stranice Matice hrvatske pod “Učlanite se”