Božićno-Novogodišnje pismo članovima OMH Zabok

Poštovane članice i članovi!

Ove godine Božić dočekujemo u neizvjesnim i izazovnim vremenima uzrokovanih pandemijom COVID-19. Negodujemo svi jer nas je ova pandemija doslovno bacila na koljena. Situacija s koronavirusom natjerala nas je da preko noći presložimo svoje živote, resetiramo se i nastavimo nekim novim putem, na neki nov način.

 Izražavamo zahvalnost zdravstvenim djelatnicima, posebno liječnicima i medicinskim sestrama, koji svakodnevno požrtvovno rade na zaštiti zdravlja cijele zajednice i liječenju oboljelih. Hvala svim ostalim službama koje ulažu iznimne napore kako život ne bi stao i kako bismo prebrodili ovu pandemiju sa što manje štetnih posljedica. Iznimnu i veliku zahvalnost upućujemo i svima vama, drage naše sugrađanke i sugrađani. Hvala vam na strpljenju, odgovornosti i solidarnosti koju pokazujete iz dana u dan svjesni da o nama samima ovisi kada će ova situacija proći i kada ćemo se ponovno moći družiti i vratiti  uobičajenom životu.

U ovoj izazovnoj 2020. godini pridržavali smo se svih uputa i mjera nadležnog Stožera civilne zaštite te se nisu organizirala kulturna događanja na koja smo navikli tijekom proteklih godina. Nastojali smo spriječili veća okupljanja i širenje zaraze koronavirusom. Ipak nismo mirovali već radili na prikupljanju i pisanju članaka za novi dvobroj Godišnjaka grada Zaboka 2018./2019. koji će uskoro biti tiskan, a kad nam prilike dopuste i promoviran. Tina Marušić, mag. educ., naša nova dopredsjednica, pripremila je i uredila za tisak zbirku priča „Djevojčica s tavana“ autorice Jasne Balaško, prof., naše članice koja će, ako Bog da, biti tiskana i promovirana 2021. godine.

U Velikoj galeriji Grada Zaboka  9. studenoga 2020. godine održana je izvještajno – izborna skupština Ogranka Matice Hrvatske u Zaboku.  Za novu predsjednicu Ogranka Matice hrvatske Zabok izabrana je Sandra Babnik Lončar,  prof., za potpredsjednicu je izabrana Tina Marušić, mag. educ., za tajnika je izabran Darko Fiket.  Uz spomenute će u Predsjedništvu u narednom razdoblju još biti: Ivica Balagović, dr. med. spec. urolog i Marko Bilić. Nadzorni odbor čine Ksenija Miškulin, dr. Stjepan Čefko i Danica Posavec, a blagajnik je Boris Roman Blažinić.

Temeljni cilj novog vodstva između ostalog bit će pomlađivanje članstva kao i poticanje postojećeg na još aktivnije sudjelovanje u radu Ogranka, zatim promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak.

Iduća 2021. godina bit će u znaku našeg velikog jubileja proslave 30-e godišnjice rada i osnivanja.  Osnivačkom skupštinom održanom 10. veljače 1991. Ogranak Matice hrvatske Zabok pridružio se najstarijoj kulturnoj instituciji u Hrvata — Matici hrvatskoj. Naravno da bez vaše potpore, angažmana  i pomoći svih tih godina ne bi bilo moguće opstati stoga vam na tome osobito zahvaljujemo. Planiramo obilježiti taj vrijedan jubilej, no o tome ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Zahvaljujemo svim suradnicima, ustanovama, institucijama, tvrtkama, Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zaboku, Turističkoj zajednici Grada Zaboka i medijima na izvrsnoj suradnji, financijskoj i drugim vrstama potpore. Nadamo se da će ta suradnja ubuduće biti još bolja i kvalitetnija.

Pred nama su blagdanski dani, dani kada se obitelj okuplja u jedno zajedništvo, kada nas Božić vraća vjeri, obitelji i tradiciji. Radujmo se Božiću! Zaboravimo ono što je bilo loše, ono što nas je sputavalo u našim željama i htijenjima. Budimo zajedno jedna velika obitelj.

Slika na kojoj se prikazuje tekst

Opis je automatski generiranSvima vama, vašim obiteljima, prijateljima, svim ljudima dobre volje  te poslovnim partnerima želimo ČESTIT BOŽIĆ I NOVU 2021. GODINU, PUNO ZDRAVLJA I BOŽJEG BLAGOSLOVA.

 RADOST I VESELJE NEKA UĐE U SVE NAŠE DOMOVE!

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku!

Predsjednica: Sandra Babnik Lončar, prof.

Potpredsjednica: Tina Marušić, mag. educ.

Tajnik: Darko Fiket

Članovi Predsjedništva:   Ivica Balagović, dr. spec. urolog                                              

Marko Bilić